A szolgáltatással az a célunk, hogy felmérjük, kivizsgáljuk és tanácsot adjunk mindazon személyeknek, akik valamilyen kommunikációs akadályozottsággal élnek.

A felmérés menete

A komplex, reális vélemény megalkotásához a gyermekorvos felveszi a szülővel az anamnézist, a logopédus-pszichológus és a mozgásos szakember pedig a klienssel foglalkozik, felmérik különböző képességeit, speciális kommunikációs vizsgálatokat végeznek.

Mindkét folyamat 3-5 órát vesz igénybe. A vizsgálatot heti egy alkalommal három magasan képzett szakember végzi.

A diagnosztikai folyamat lezárásaként a szakemberek egyeztetik véleményüket és a családdal együttesen megfogalmazzák a célokat, a későbbiekre vonatkozóan tanácsot adnak, ellátást javasolnak, illetve eszközt kölcsönöznek.

Időpont foglaláshoz írjon  emailt  (vizsgalat@bliss.hu) , vagy hívjon minket telefonon!

Kihelyezett diagnosztika

Szükség esetén kihelyezett diagnosztikát is végzünk. Ezt az igénylő intézmény kezdeményezi, ahová a szakemberek eszközökkel elutaznak, legyen vidékről, vagy másik, szomszédos országról szó, és helyben egy vagy több nap alatt 5-10 gyermeket is megvizsgálnak, majd tanácsot adnak a fejlesztéssel kapcsolatban.

A kihelyezett szolgáltatás időpontjait igény szerint szervezzük meg.