5 éves kislányunk Mira polymicrogyria-ban szenved, melynek következtében sajnos nem tud beszélni és rágni. Szerencsére ettől függetlenül érdeklődő, aktív és jókedvű gyermek, akin látszik, hogy sok közlendője lenne, és nagyon nyitott a felé irányuló kommunikációval szemben is. A Bliss alapítvánnyal nagyjából 1 éve vettük fel a kapcsolatot mert éreztük, hogy Mira növekedésével egyre szűkösebb az a fajta néhány ösztönös gesztuson alapuló kommunikáció, amivel kisebb korában még úgy ahogy ki tudta fejezni magát; valamint szakemberektől hallottuk, hogy a beszéddel párhuzamosan egyéb csatornákon folytatott kommunikáció a beszédértést, beszédkészséget is fejleszti. Azóta Mira rendszeresen jár egyéni fejlesztésre az alapítványhoz, és ezeken a foglalkozásokon nagyon szívesen vesz részt, örömmel megy be a foglalkoztató szobába a nagyon barátságos és kedves, gyermekközpontú hangulatnak köszönhetően. Az alapítvány szakemberei a foglalkozások mellett figyelmet fordítanak arra, hogy a szülőkkel külön is megbeszéljék a gyermek fejlesztésének menetét, kitérve az otthoni gyakorlás, fejlesztés mikéntjére is. Az alapítvány segítségének köszönhetően az elmúlt 1 év alatt sikerült elsajátítanunk az AAK jelnyelvének alapjait; jelenleg Mira nagyjából 100 jelet megért és több mint 50 jelet önállóan is használ. Ezek egyrészt sokat segítenek abban, hogy a mindennapi tevékenységekkel kapcsolatos szituációkban megértsük egymást, és ezen felül Mirának is láthatóan nagy örömet okoz, hogy van a hangképzés próbálgatása mellett egy másik csatorna is, amin ki tudja fejezni magát. A fentiek alapján minden olyan szülőnek teljes szívből ajánljuk az alapítványt akinek gyermekénél a beszéd akadályozott. A mi tapasztalataink szerint itt egy nagyon kedves és magasan képzett szakember gárda végzi a gyerekek fejlesztését, akik számos különböző augmentatív és alternatív kommunikációs módszer elsajátításában tudnak hatékony segítséget nyújtani.