Egérhasználat – Mobileszköz használat

bliss angyal

A legtöbb kisgyermek gond nélkül, egészen pici korban már megtanulja az érintőképernyős eszközöket is kezelni, hiszen az “azt szeretném, azt érintem meg” az élet több területén jól ismert módszer számára. Hasonlóan gyorsan megszokja, hogy a számítógép kezeléséhez az egér és a billentyűzet használatára van szüksége. Ez a honlap elsősorban nem számukra nyújt segítséget, de talán számukra is akad pár érdekes játék és feladat az ajánlások között.

Azoknak ajánlom elsősorban ezt a gyűjteményt, akiknek a gyermeke valami okból – akár mozgásszervi, akár koncentrációs, akár figyelmi, akár látásszervi okból – ennek elsajátításához több segítséget, időt, gyakorlást, türelmet, lehetőséget igényel. Az oldal céljáról, létrejöttéről részletesebben.

Az oldalon sokféle ikonos jelölés található, az ikonokhoz többek között a Bliss Alapítványnál használt PCS képeket használtam fel. Az ikonokról részletesebben!

Az oldal elkészítésében különböző korú mozgássérült gyermekek és felnőttek mellett informatika tanárok, konduktorok, gyógypedagógusok, gyógytornászok, logopédusok és gyermekorvos szakemberek is segítségemre voltak.
Az oldal létrejöttét segítették, támogatták.